Alla inlägg under juli 2011

Av Nina - 17 juli 2011 19:21

...blåbär? (Ursäkta den urusla bildkvalitén)

Världens absolut största blåbär finns den månne i Tollarp? Denna rackare var gigantisk!

Av Nina - 16 juli 2011 19:03

...ett enkelt & fantastiskt spår, eller hur??!!!

Jag skulle ju bara gå tre ben á 150 meter var, så långt = enkelt, för dem som hittar i skogen & har ett lokalsinne. Sen finns det den typen av människor som inte har lokalsinne, för dem går det illa! Den sistnämnda är tyvärr beskrivningen av mig själv *suck* 450meter, hur svårt skall det va?! Uppenbarligen svårt för en sån som mig.

Studsar iväg glad i hågen, har ju gått spår många gånger i denna skog. Men tänkte lite käckt, tar väl med mig kompassen för säkerhets skull *klokt tänkt*

Tassar iväg, oooops, måste visst ställa in kompassen oxå. Sagt & gjort, 178°, bra då går vi, tassi tassi tassi tassi, det gick väl fort? Så fort går det att lägga 450 meter. Nu skall jag tillbaka & enligt mitt "braiga" lokalsinne, som säger, det är bara till att fortsätta rakt fram, där är vägen......trodde jag já!

Traskar, traskar & så traskar jag liiiite till, men vad i tusan är vägen?! Eftersom att jag är raketforskare, så tar jag givet vis upp min kompass *smart* Å tycker att den skall bekräfta min tänkta fortsatta väg, som för övrigt är rakt fram *ler* Döm om min förvåning när fanstyget säger att jag skall gå 90° höger!!!! Fatta tillbaka in i skogen igen!!!! NÄÄÄÄÄ!!!!

Hade det vi varit två i skogen & vederbörande hade sagt, vi skall gå 90° höger här. Då hade det på ett eller annat sätt blivit bråk & jag hade inte givit mig, för jag hittar minsann. En sak har jag lärt mig ivf & det är......bråka aldrig med en kompass. Tro det eller ej, men jag gjorde som kompassen sa, fast det var under ljudliga protester vill jag lova *grrrr*

Döm om min förvåning när skogsvägen helt plötsligt uppenbarade sig, bara så där hux flux. Prata lite ursäktande med kompassen & menade på -Skall väl fortsätta att lita på dig hädan efter, men du hade ju kanske kunnat fått för dig att flytta huset en aning.....men hallå, vem försöker jag lura????

Mitt nätta lilla spår, slutade "bara" på 1,5-2km. Men det läskigaste av allt var vilddjuren som jag mötte på där inne i djupaste djungeln, fiii fan vicka jätte monster & många var dem, jag hörde dem gläfsa mig i hälarna *rädd* Slutet gott allt gott :D

Av Nina - 16 juli 2011 00:15

...så jag tror jag dånar!

Vincent; En otroligt praktfull Frieserhingst & jag fick se honom i torsdags, live, så snygg!

Se på honom, visst är han otroligt pampig! Checka nacken *love*

Thymo; Den optimala dressyrhästen oxå denna flotta herre är Frieserhingst! Fattar ni vilken utstrålning det blir tillsammans *wow* Men jag kan tänka mig att han kräver sin ryttare med stort R :D Han är så vacker! *puss*

Leo; Som imponerade på mig, stort! 

Leo; Kolla vilken otroligt läcker bakdel han har. Den muskulaturen går inte av för hackor! *imponerande*

Cosmos; En väldigt klok & förståndig herre & söt som socker. Kolla hanns milda fina ögon :) *kram*

Tzavanna: Mycket mycket vacker fux med en utstrålning som en hel karl!

Tzienna; Efter som jag inte är den bästa fotografen som finns. Jag mitt nöt tog inte bättre bild än så här och det är orättvist, då denna vackra dam inte riktigt gör sig till sin rätt. Men fin var hon vill jag lova!! En riktig snäcka, men dock inte riktigt lika blyg som en snäcka *flirt*

Tack raringar för att ni visade upp era otroligt fina hästar, jag är mäkta imponerad av att det fanns sååå många snyggingar under ett & samma tak!! Att jag sedermera fick våldgästa er under så många timmar & att ni stod ut med mig, ni är bra tålmodiga. Baggi var väl den som sade ifrån först *asg* Tackar så mycket för maten, den lade sig som bomull i magen, gott som bara den!! Stor kram till er!!

Av Nina - 15 juli 2011 13:30

...vill jag lova.

Tisdagen bestod av ett nätt litet spår i skogen på 450m, var det tänkt. Det jag inte hade med i beräkningen var att jag skulle gå vilse *suck* Det "lilla" fjant spåret blev på nätta 1500-2000m *drygt* Å sen skulle jag komma till rätta också *mmmmm* Jag kom fram "till slut" tack o lov! Behöver jag upplysa er om, det är ingen höjdare att gå ensam i skogen när man hör vildjuren springa runt om en. Många fantasier hinner skena igenom huvudet, varg, björn, lo, älg, vildsvin & alla vill äta upp mig!! Nå, jag vet att vissa är veggar, men man vet aldrig, dem kan ju ha konverterat, hemska tanke.

Onsdag anländer & det är dax att fara till Skåne & besöka underbara Dá Héx! Men vägen ner var inte prickfri precis. Påfarten vid Vättern leden kommer det en Ford Van, vars förare har glömt att stänga backluckan. Självklart måste jag ju agera räddaren i nöden :)

Idag är det till att läsa igenom allt som har missats & i morgon (eller ikväll) kommer fortsättningen på torsdagens skånska händelser :)

Av Nina - 11 juli 2011 22:50

...stod på lördagens schema (som jag glömt berätta om) För er som inte vet vad det är, läs om det här

Chrigus hade lagt upp en nätt liten runda med cirka 20 cachar som vi skulle ta. Dagen till ära, så var det fint & soligt väder (ovanligt va?) Efter att vi hade tagit 6st, ser jag hur Sir Tott tar slut i värmen. Han har redan nästan druckit upp 1liter vatten & vi har 14 till att hitta.

Chrigus som känner till markerna vet att det finns en å lite längre fram. Det blev Totte's premiär bad, han fullkomligt kastade sig i vattnet & förvandlades till en Utter. Hjälp var är min hund?! Ett huvud kommer upp ur vattnet, det plaskar till, vips så är det tyst igen. Grabben storm trivdes som fisken i vattnet.
Efter badet avbröt vi skattjakts letandet & färden gick vidare mot Avesta outlet. Inte ett endaste jottens fanns det att handla. Oooops, modifierade visst sanningen en aning, det fanns visst en jätte fin jacka för 6pix, men den fanns i två färgkombinationer & jag ville ha båda = det blev ingen, till & med jag har en begränsning!

När vi var klara med den utflykten, for vi vidare till ett par kompisar som bor i Sala. Där vankades det lite mat när vi kom fram *mums*

Av Nina - 11 juli 2011 00:00

...är ingen svårt konst...

...som typ akrobatik, bara som ett exempel. Shoppingen finns i ådrorna, det är bara att gå ut & osäkra staden. Varför är det så förlösande härligt att köpa saker?

Är det bara jag som har den här typen av sjukdom? När jag väl har satt igång, tja då går allt av bara farten...

Idag levereras & installeras min nya stjärna & sen fraktas min gamla betjänt bort.

Tryggheten försvinner, jag känner mig nervös, tänk om jag inte tycker om den där nya saken. Med husmor i badrumet behövde jag aldrig oroa mig, hon gjorde jämt allt jag bad om, inget knussel här inte.

Kommer den här nya förmågan att göra som jag säger eller kommer det bli näsvisa diskussioner? Kan bäst själv tjafs *grrr* Hmmm, det gäller att sätta sig in i det nya tänket fort, annars lär det bli protester.

Av Nina - 10 juli 2011 12:55

...så har nu min tvättmaskin sagt tack å hej för sig

Är imponerad över det långa kamratskapet som på gått i hela 13år. Husqvarna'n  har stått ut med mig & min skit år ut & år in. Nu är det till att fara ut &

ragga efter nytt. 

Av Nina - 9 juli 2011 22:25

...går inte att dölja...

...men ni kan väl vara schysta och inte skvallra för Sir Tott att matte pussar på raringen Scott (Linus lilla guldklimp), tacken på förhand :D

Så här tycker jag...


Vad är sant? Är det det du läst, hört eller sett? Tål att tänkas på....

Det här hände senast...

Bloggar jag besöker...

Fråga mig...

19 besvarade frågor

Seek and Find...

Tidigare år skrev jag detta...

Föreläsningar/Kurser...

                   2012

25/1 Föreläsning om skott

14/2 Hundens Språk & Tankar

20/3 Jakt/apportering U-hund

27/3 Jakt/apportering U-hund

9/4 Prova på Jaktprov Dummy

10/4 Jakt/apportering U-Hund

17/4 Jakt/apportering U-hund

22/4 Prova på Jaktprov Vilt

24/4 Jakt/apportering U-Hund

3-6/5 Läger Kloten

8/5 Jakt/apportering U-Hund

11-13/5 Jakthelg

18/5 Jaktprov träning

25-27/5 Tullgarn Jaktmässa

6/6 Jakt heldag i vatten

7-14/7 Tåmeläger

10-16/9 Marmaläger

4-7/11 Klotenläger

 

             2011

22/1 Curt Blixt - Avel

10/2 Memea Molin

15/2 Maria Hagström

16/2 Tobias Gustavsson Jens Karlsson

6/3 Rottweilerutställning

13/3 Vildmarksmässan

23/3 Kenth Svartberg - Bra Relation

24/3 Jan Gyllensten 

3/4 Frida Wallén-Sökdag

22/4-1/5 Marma - Läger

5/5-8/5 Kloten

12/5 Cesar Millan 

26/6 Ivan Balabanov IPO seminar

27-29/6 Anna Lindelöv

31/7-5/8 Obedience Rules

1/8-3/8 Anna Lindelöf

16-18/9 Monica Henriksson

23-25/9 Kloten

28/09 Jakt-Valpkurs (EvaThS)

11/10 Jakt-Valpkurs (EvaThS)

19/10 Jakt-Valpkurs (EvaThS)

2/11 Jakt-Valpkurs (EvaThS)

26/11 Tävling lydnadklass I

Bloggar, uppdateras då & då...

Hemsidor jag besöker...

Instruktörer & Föreläsare...

Jakt...

TräningsTipsLänkar...

Tips på läger...

Hundsidor som är bra...

Detta har hänt....

Indelat i kategorier...

Det händer nåt nytt varje dag..

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Vädret hemma hos mig...

Counter start 27/9 -10

Website counter

Mat & Hälsa...

Övrigt att hålla reda på...


Skapa flashcards